RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
İlk çeyrek verileri gelecek adına umut verici

Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Zarif Alp, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekteki büyüme oranları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan korona virüs salgınının ekonomiyi de etkilediğini ancak buna rağmen Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyerek beklentileri aştığını belirten Alp, bu durumun oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Alp, Türkiye’nin geçen yılın ilk çeyreğinde de pozitif bir büyüme ile adından söz ettirdiğini ifade ederek, “Bu bağlamda 2021 yılına da ekonomik büyüme anlamında başarıyla başlayan ülkemiz, dünya ekonomisinin önde gelen ülkeleri tarafından da övgüyle karşılanmakta ve buna bağlı olarak da farkını ortaya koymaktadır. Yatırımlardaki hızlı büyüme, ekonominin ilk çeyrekteki başarısına büyük katkı sağladı. Pandemi dolayısıyla en sert darbeyi almış olan hizmetler sektöründe bariz bir toparlanma görüldü ve yılın ilk çeyreğinde yüzde 5’in üzerinde bir büyüme oranına sahip oldu” dedi. Birçok sektörün olumlu yönde büyüdüğüne dikkat çeken Alp, özellikle sanayi sektörünün büyüme konusunda öncü sektör olduğunu kaydetti.

YATIRIM VE DESTEKLER SÜRMELİ

Ekonomik büyümenin devam edebilmesi için yatırım ve desteklerin şart olduğunu dile getiren RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp, “Pandemiye rağmen Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümesi, ülke ekonomimizin sağlam temellere dayalı olduğunu, her ne olursa olsun üretimden vazgeçmediğimizi, ülkemizin her koşulda üretmeye ve katma değer sağlamaya devam ettiğini ortaya koyuyor. Verilen güçlü desteklerle birlikte Türkiye, bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacak potansiyeldedir. İş dünyası temsilcileri olarak bizler, üretmeye ve ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda verilen desteklerin ve yatırımların devam etmesi, ekonominin büyümeye devam edebilmesi açısından çok önemlidir. Bu büyümede en büyük katkıyı sanayicilerimiz, üreticilerimiz, tüccarlarımız ve çalışanlarımız sağlamıştır. Onlara saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


  • Haberi Paylaş